December
Zaterdag 26 september 2020
Blue Riot Combo

 De omschrijving ‘no-nonsense genuine old school blues’ die de mannen zelf aan hun repertoire geven, verraadt het al een beetje: Blue Riot Combo speelt de blues zoals de blues moet zijn. Direct, bezield en eenvoudig in de goede zin van het woord.
De bandleden gaan schuil onder de aliassen Hoboken Slim op drums en vocalen, King Norre op upright bass, W.B. Op de ‘Mississippi saxofoon’ oftewel de bluesharp en B.J. Op gitaar. Achter deze fiscus-proof namen opereren goudeerlijke doorgewinterde muzikanten die hun sporen verdiend hebben in bekende bluesbands zoals The Zoomatics, Shakedown Tim & the Rhythm Revue, D-Regulators, maar ook bijvoorbeeld in Vaya Con Dios en The Wild Ones. Zij kennen hun klassiekers.
Met werk van bijvoorbeeld Little Walter, Muddy Waters, Willie Dixon, Sonny Boy Williamson, Howlin’ Wolf en Amos Milburn speelt dit combo geen Chicago blues jukebox, maar een set vol uitgelezen bluesklassiekers en minder bekende tracks van illustere voorgangers uit de high times van het genre, de fifties en sixties.

Bruce 'n Blues
Lange Minnestraat 47 • 9280 Lebbeke
GSM: 0479 21 16 42 • BTW: 0887491008